Počela izgradnja Glavnog poštanskog centra u Novom Sadu

Bez autora
Sep 29 2011

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i direktor JP PTT saobraćaja Srbije Goran Ćirić, danas su u Novom Sadu, na simboličan način, uziđivanjem Povelje o gradnji u kamen-temeljac, označili početak izgradnje Glavnog poštanskog centra u Novom Sadu. Budući glavni poštanski centar deo je mreže ovakvih centara koji treba da mrežu poštanskih institucija u Srbiji učine kvalitetnijom, bržom, pouzdanijom i postave je u korak sa savremenim poštanskim službama u razvijenim zemljama. Poštanski centar, smešten u industrijskoj zoni u Primorskoj ulici, predstavlja značajan korak u modernizaciji poštanskog saobraćaja jer će on biti automatizovan i ponuditi nove usluge kakav je post-export servis koji će izvoznicima ubrzati i pojednostaviti prodaju robe u inostranstvu. U Glavni poštanski centar Novi Sad investirano je 370 miliona dinara i 4,5 hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora namenjenog međunarodnom, regionalnom i lokalnom poštanskom saobraćaju. Glavni poštanski centar u Novom Sadu biće srce sistema Pošta Srbije za čitavo područje Vojvodine i osnova za povezivanje sa ovakvim centrima u drugim delovima Srbije. Osnovna uloga ovog centra je da obezbedi bolje, brže, raznovrsnije i kvalitetnije usluge naše pošte, kao i nove usluge i servise koji treba da budu logistička osnova za našu privredu.

Počela izgradnja Glavnog poštanskog centra u Novom SaduPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i direktor JP PTT saobraćaja Srbije Goran Ćirić, danas su u Novom Sadu, na simboličan način, uziđivanjem Povelje o gradnji u kamen-temeljac, označili početak izgradnje Glavnog poštanskog centra u Novom Sadu.

Budući glavni poštanski centar deo je mreže ovakvih centara koji treba da mrežu poštanskih institucija u Srbiji učine kvalitetnijom, bržom, pouzdanijom i postave je u korak sa savremenim poštanskim službama u razvijenim zemljama. Poštanski centar, smešten u industrijskoj zoni u Primorskoj ulici, predstavlja značajan korak u modernizaciji poštanskog saobraćaja jer će on biti automatizovan i ponuditi nove usluge kakav je post-export servis koji će izvoznicima ubrzati i pojednostaviti prodaju robe u inostranstvu.

U Glavni poštanski centar Novi Sad investirano je 370 miliona dinara i 4,5 hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora namenjenog međunarodnom, regionalnom i lokalnom poštanskom saobraćaju.

Glavni poštanski centar u Novom Sadu biće srce sistema Pošta Srbije za čitavo područje Vojvodine i osnova za povezivanje sa ovakvim centrima u drugim delovima Srbije. Osnovna uloga ovog centra je da obezbedi bolje, brže, raznovrsnije i kvalitetnije usluge naše pošte, kao i nove usluge i servise koji treba da budu logistička osnova za našu privredu. Jedna od novih i veoma važnih usluga koja će biti ponuđena je “post – export” koja izvozne procedure svodi na samo jedan dokument koji treba da obezbedi izvoznik, dok će sve ostalo biti obavljeno unutar sistema i mreže naših institucija. To je usluga koje će ne samo uprostiti administraciju nego i ubrzati i znatno uvećati naš izvoz.

Novi glavni poštanski centar nije jedina investicija ovog javnog preduzeća u Novom Sadu, jer je u toku i obnova glavne novosadske pošte u centru grada, što će svakako doprineti kvalitetu usluga i ponude pošte. Takođe, radi se puno i u Subotici, Kikindi, Pančevu i drugim mestima u pokrajini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik